Selecteer een pagina
Workshop frisse blik op erfgoed

18 juni 2018 – De Bilt
Bij wijze van afscheid van LEU (Landschap Erfgoed Utrecht) organiseerden mijn educatiecollega’s van LEU en ik een prikkelende workshop voor medewerkers en vrijwilligers uit Utrechtse musea en andere erfgoedorganisaties. In deze actieve workshop gingen de deelnemers na de korte inleiding aan de slag met erfgoeddilemma’s waarover meerdere partijen heel verschillend kunnen oordelen. Wie bepaalt waarom wat van waarde is?
Deze workshop sluit aan op het onderzoek aan zowel de Reinwardt Academie als de Erasmusuniversiteit van prof. Hester Dibbits.

Vergelijkbare workshops gaf ik aan leraren in het basisonderwijs en PABO-studenten (nog onder de noemer van mijn vorige werkgever LEU). Daarnaast ook aan mijn studenten op de Reinwardt Academie en in april 2018 in Lissabon aan internationale museumcollega’s.

Dit type workshops is een sterk instrument om denkwijzen over erfgoed boven tafel te krijgen en na te gaan denken over het eigen perspectief in een wereld waarin veel meer invalshoeken blijken te bestaan. Onmisbaar voor iedereen die beleidsmatig of praktisch werkt met erfgoed!